صفحه نخست روزنامه‌های کشور - سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ فیلم‌های کمدی «عینک قرمز» و «تگزاس۳» در نوبت اکران «امیر جدیدی» نقش منصور بهرامی را بازی می‌کند ویژه‌برنامه‌های رادیو به مناسبت روز معلم + زمان پخش رقص قلم در دستان شعله | یادی از اسماعیل آشتیانی، شاعر، نقاش و ادیب معاصر «نصرالله شیرین‌آبادی» نوازنده پیشکسوت ویولن درگذشت + علت فوت نگاهی به فیلم سینمایی «مست‌عشق» | تکه‌پاره‌های یک روایت فیلم «رابطه» با بازی زنده یاد «خسرو شکیبایی» + زمان پخش آهنگ «قلب من قلب یه عاشق» دیان را بشنوید + لینک دانلود و متن ترانه پیوند تجربه و هنر در عرصه دانشگاه | گزارشی از کارگاه‌های رویداد «هفته هنر» در مشهد گفتگو با امیرحسین رضازاده، بازیگر مشهدی فیلم «بی بدن» | بازی در آثار جدی را بیشتر دوست دارم لورل و هاردی به تلویزیون می‌آیند + زمان پخش عضو شورای شهر مشهد مقدس: برگزاری جشنواره «حکیم توس» جزو اولویت‌های ماست ما را مباد از دل طوفان گریختن | واکنش شاعران و اهالی ادب به سروده رهبر معظم انقلاب
سرخط خبرها

مروری بر کتاب «قدرت خواندن، از سقراط تا توئیتر»

  • کد خبر: ۵۶۵۸۶
  • ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۲
مروری بر کتاب «قدرت خواندن، از سقراط تا توئیتر»
فرانک فوردی، جامعه شناس مشهور معاصر، در کتاب «قدرت خواندن از سقراط تا توئیتر» مروری بر تاریخ خواندن و تحولات آن در مواجهه با چالش‌های هر دوره می‌کند تا تبیینی از بحران امروزی خواندن در گذار از فناوری چاپی به عصر دیجیتال به دست دهد.
حسینی نژاد | شهرآرانیوز - امروزه در نظر اهل فرهنگ و اندیشه، افول کتاب خوانی از ملموس‌ترین بحران‌های جامعه ماست. هر روز اخبار و آمار جدید و گاه مبالغه آمیزی درباره بحران کتاب خوانی و درصد روبه کاهش کتاب خوان‌ها می‌شنویم. گاهی قیمت کتاب، عامل روی گرداندن از کتاب خوانی معرفی می‌شود و گاهی محتوای نامناسب کتاب ها، ترجمه و تألیف‌های بد و شیوع رسانه‌های دیجیتال. اما تأمل درباره برخی سؤال‌ها شاید نگاه ما را به خواندن و چالش اصلی آن تغییر دهد: آیا می‌توانیم تفاوت بارزی میان خواندن و نخواندن قائل شویم؟ آیا نخواندن، همیشه و در هر حال آسیب است؟ آیا مشکل بسیاری از خوانندگان بالقوه این نیست که نمی‌دانند چه کتابی بخوانند؟ آیا بهتر نیست به جای راهنمایی مخاطبان با رویکردی هنجاری، اشتیاقی برای خواندنی مطابق با نگرش شخصی در خوانندگان ایجاد کنیم؟

فرانک فوردی، جامعه شناس مشهور معاصر، در کتاب «قدرت خواندن از سقراط تا توئیتر» مروری بر تاریخ خواندن و تحولات آن در مواجهه با چالش‌های هر دوره می‌کند تا تبیینی از بحران امروزی خواندن در گذار از فناوری چاپی به عصر دیجیتال به دست دهد. به عقیده فوردی، ریشه معضل معاصر خواندن نه در سیطره فناوری‌های دیجیتال، بلکه در کم رنگ شدن فرهنگی است که کتاب خوانی را به خودی خود ارزشمند می‌شمارد؛ معضلی که باید با تکیه بر مدارس و با آموزش و ترویج فرهنگ کتاب خوانی نه صرفا سواد، برطرف شود.
 
 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->